طراحی سایت ریسپانسیو

طراحی سایت رسپانسیو چیست

طراحی سایت ریسپانسیو یکی از ویژگی های یک وبسایت خوب و کامل است. طراحی سایت ریسپانسیو بدان معناست که وب سایت شما در دستگاه های مختلف مانند تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و همچنین رایانه ها (دسکتاپ) به درستی اجرا می شود.

در ادامه به بررسی مفهوم طراحی سایت ریسپانسیو و دلایل اهمیت آن خواهیم پرداخت، همچنین روش های برای تست ریسپانسیو هم معرفی خواهیم کرد. توصیه میشود برای دریافت اطلاعات جامع در این حوزه، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟

سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا نوعی فرآیند طراحی سایت است که با ابعاد دستگاه های مختلف سازگار است و این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد که بدون توجه به اندازه صفحه نمایش دستگاه خود، به راحتی از سایت بازدید کنند.

امروزه کاربران با استفاده از دستگاه های مختلف مانند موبایل، تبلت، لپ تاپ و … از اینترنت استفاده می کنند، بنابراین طراحی صفحات سایت باید به گونه ای انجام شود که کاربر نیازی به زوم اضافی، اسکرول افقی و … نداشته باشد. همچنین لازم است که متون کاملا خوانا، و دکمه ها قابل کلیک باشند.

میتوان گفت به عبارت دیگر طراحی ریسپانسیو به این معناست که ظاهر وب سایت در تمامی دستگاه هایی که کاربران برای بازدید از سایت استفاده می کنند، بهینه باشد.

چرا طراحی سایت ریسپانسیو اهمیت زیادی دارد؟

چرا طراحی سایت رسپانسیو اهمیت زیادی دارد

در گذشته وب سایت ها و مشاغل اینترنتی بسیار محدود بودند و رقبای زیادی نداشتند. این موضوع سبب شد در هر حوزه،‌ تعداد کمی سایت وجود داشته باشد و نیازی به ریسپانسیو بودن وب سایت برای کاربر نباشد..

 امروزه تعداد کسب و کار ها در اینترنت به میزان چشمگیری افزایش یافته است و در هر حوزه، گاهی صدها رقیب وجود دارد. در نتیجه این سوال که کدام صفحه می‌تواند کاربران را جذب خود کند، کاملا به ریسپانسیو بودن صفحه و پاسخگویی آن برای کاربر بستگی دارد.

در ادامه تعدادی از دلایل اهمیت طراحی سایت ریسپانسیو (واکنش گرا) را بررسی خواهیم کرد:

تاثیرات ریسپانسیو بر روی سئو

تاثیرات سایت ریسپانسیو بر سئو

جدا از بحث پاسخگویی سایت، در سال 2016 حدود 97 درصد از مردم جهان، با تلفن همراه خود از اینترنت استفاده میکردند. این اطلاعات نشان می دهد که در حال حاضر بسیاری از تراکنش ها توسط کاربران موبایل در اینترنت انجام می شود، پس توصیه میشود که راحتی این کاربران را در استفاده از سایت فراهم کنید و از واکنش گرا بودن وب سایت خود اطمینان حاصل کنید.

 زیرا طبق الگوریتم Google Mobile Friendly، گوگل نمایش صحیح سایت بر روی موبایل را اولویت می‌داند و ارزش بسیاری قائل است. پس بهتر است این امتیاز را از خودمان دریغ نکنیم.
توجه داشته باشید که این اطلاعات مربوط به سال 2016 است، اکنون در سال 2023 با رشد فناوری روبرو هستیم و قطعاً این اعداد بیشتر خواهد بود.

در سئو سایت، محور اصلی کاربر است. از نظر گوگل، وبسایت‌هایی که به کاربران خود احترام میگذارند و به دنبال سهولت و جلب رضایت آنها هستند قابل ارزشند و رتبه بهتری دارند.

وبسایت ریسپانسیو از منو مناسبی برخوردار است که می تواند به حرکت کاربر از یک صفحه به صفحه دیگر کمک نماید و در نهایت کاربران زمان بیشتری را در صفحات شما صرف می‌کنند و به سرعت سایت شما را ترک نخواهند کرد و در نتیجه این امر، باعث کاهش نرخ پرش می‌شود.

کاهش هزینه‌های طراحی قالب جداگانه

اگر می خواهید در دنیای وب فعالیت کنید، قطعا نمی توانید کاربران موبایل را نادیده بگیرید. در گذشته مدیران سایت، قالب های جداگانه ای را برای دستگاه های مختلف طراحی می کردند تا سایت خود را به درستی برای همه کاربران نمایش دهند. این امر نه تنها هزینه و زمان بسیار زیادی را به همراه داشت، بلکه گاهی اوقات به درستی هم نمایش داده نمیشد.

در واقع هزینه هنگفتی صرف نمایش صحیح سایت میشد که به درستی هم عمل نمی کرد. طراحی سایت ریسپانسیو جایگزینی برای طراحی قالب های مجزا برای دستگاه های مختلف است، که نه تنها بسیار مقرون به صرفه تر می‌باشد بلکه به درستی در انواع دستگاه های کاربران نمایش داده می شود.

افزایش فروش محصولات یا خدمات

فرض کنید که می‌خواهید یک کفش خریداری کنید و کلمه خرید کفش را در گوگل جستجو می کنید، سپس برای خرید وارد یک وب سایت می شوید که ظاهر جذابی دارد، با دستگاه شما سازگاری کامل دارد و همه چیز سر جای خودش است، در نتیجه احتمال خرید کاربر بسیار افزایش می‌یابد.

یکی از مهمترین مزایای طراحی سایت ریسپانسیو این است که وب سایت شما با هر دستگاهی قابل دسترسی است. این مورد به نوبه خود به شما کمک می کند تا به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید. از آنجایی که بسیاری از وب‌سایت‌ها هنوز روش طراحی ریسپانسیو را اتخاذ نکرده‌اند، ریسپانسیو کردن وب‌سایت شما مزیت بزرگی به شما می‌دهد که مستقیماً بر بهبود رتبه Google و بهبود رتبه گوگل باعث افزایش فروش شما میشود.
حال تصور کنید که یک سایت طراحی ریسپانسیو ندارد. در این صورت کاربر نه تنها نمی تواند اطلاعات محصول را به درستی بخواند، بلکه قادر به ثبت سفارش خود نیست. در این شرایط کاربران به سراغ رقبای شما رفته و خرید خود را از سایت آنها انجام می‌دهند. بنابراین طراحی یک وب سایت واکنش گرا به افزایش فروش محصولات و خدمات شما کمک می کند.

طراحی ریسپانسیو اجباری است؟

اگر تو یک کلمه بخوام نظر شخصی بدم میگم، اجباره چون خزنده های گوگل اول نسخه ی موبایل را خزش میکنند و عملیات ایندکسینگ را انجام میدن پس اگر نسخه ریسپانسیو ندارید با کسب و کار اینترنتی خود خداحافظی کنید.

این موضوع به ویژه در دوران امروزی که استفاده از دستگاه‌های متنوع برای دسترسی به اینترنت رو به افزایش است، بسیار حائز اهمیت است. اگرچه ریسپانسیو بودن سایت اجباری نیست، اما به شدت توصیه می‌شود.

ریسپانسیو بودن یک سایت موجب بهبود تجربه کاربری می‌شود (UX) و در نتیجه کاربران به راحتی به محتوا و خدمات سایت دسترسی پیدا می‌کنند.

گوگل و موتورهای جستجوی دیگر نیز سایت‌های ریسپانسیو را برای دیده شدن در نتایج جستجو ترجیح می‌دهند.

بنابراین در طراحی یک سایت، در حالی که اجباری در آن وجود ندارد، توصیه می‌شود که به ریسپانسیو بودن آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

ابزارهای تست ریسپانسیو

ابزار های تست رسپانسیو

اگر نمی دانید وبسایت شما ریسپانسیو است یا خیر، می توانید با استفاده از ابزارهای رایگان، ریسپانسیو بودن وب سایت خود را تست کنید. اکنون چندین ابزار برای این امر وجود دارد که در ادامه تعدادی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • Inspect Tools: یکی از بهترین ابزارها برای بررسی پاسخگویی وب سایت، ابزار Inspect (لینک به ابزار) برای مرورگر گوگل کروم است. این ابزار به شما گزینه هایی برای مشاهده اندازه صفحه وب سایت خود می دهد.

https://search.google.com/test/mobile-friendly

  • screenfly: ابزار Screenfly وب سایت دیگری برای تست واکنش گرا بودن سایت است. این ابزار کمی قدیمی تر از بقیه به نظر می رسد، اما همچنان می تواند نتایج مفیدی به شما بدهد.

https://screenfly.org/

  • Responsinator: ابزار Responsinator بی شک یکی از مهم ترین ابزارهای بررسی ریسپانسیو بودن سایت می باشد که تاکنون ارائه شده است. یکی از دلایلی محبوبیت این ابزار این است که وقتی شما یک آدرس برای تست کردن به آن می‌دهید، سایت را در تعدادی دستگاه تلفن همراه مختلف در طرح بندی عمودی و افقی به شما نشان می دهد. این ابزار برای بررسی‌های سریع در انواع دستگاه ‌ها بسیار مناسب می باشد.

http://www.responsinator.com/

  • Am I Responsive: این ابزار تقریباً شبیه به ابزار Responsinator است که به شما امکان می دهد وب سایت خود را در بسیاری از دستگاه ها آزمایش کنید. مزیت این ابزار نسبت به سایر ابزارها این است که می توانید از نتایج اسکرین شات بگیرید و از آن برای نمونه کار خود استفاده کنید.
  • Responsive Web Design Tester: این ابزار یک وب سایت نیست بلکه یک افزونه مرورگر است که می توانید به راحتی آن را نصب و فعال کنید. این افزونه با اکثر مرورگرهای وب محبوب مانند گوگل کروم، سافاری و فایرفاکس سازگار است.

مقاله پیشنهادی ما

 

تمام شد…

با افزایش استفاده از تلفن های همراه و سایر دستگاه ها برای ورود به دنیای اینترنت، طراحی سایت ریسپانسیو به یک ضرورت تبدیل شده است. طراحی سایت ریسپانسیو، مفهومی است که اگر به درستی اجرا شود، می‌تواند تجربه بهتری را برای کاربران ایجاد کند اما توجه داشته باشید که قادر نیست به طور خودکار تمام مشکلاتی که کاربر با آن مواجه است را حل کند. به همین دلیل می‌بایست همیشه با آخرین فناوری‌ها، دستگاه‌ها و رزولوشن‌ها به‌روز باشید تا تجربه بهتری را برای بازدیدکنندگان سایت خود فراهم کنید.

یک پاسخ
  1. به نظر من که طراحی سایت ریسپانسیو یا طراحی سایت غیر ریسپانسیو به زمنیه کاری آدم مربوطه. شاید فکر کنید که این نظر شخصی من تو زمان حال خیلی غیر منطقی بیاد اما سایت فروش لباس که اکثر مخاطباش از طریق گوشی وارد سایت میشوند و مخاطب غیر حرفه ای یا بهتره بگم عامه مردهم هستند با یک سایتی که تو زمنیه آیتی و کد نویسی داره خدمات یا آموزش میده خیلی فرق میکنه که همه متخصص هستند و با کامپیوتر وارد سایت میشوند و این باید در زمان طراحی سایت در نظر گرفته بشود منظورم میزان حرفه ای یا آشنایی مخاطب با اینترنت هستش خلاصه که اگر اینترنت بلد نیست طراحی سایت رسپانسیو کمک کننده و حتی واجبه اما اگر مخاطب اینترنت بلده، طراحی رسپانسیو یک هزینه اضافی هستش یا حد اقل تو فاز اول نیاز نیست که سایت رسپانسیو طراحی بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مقاله
آخرین مقالات